Penawar Diabetes | Adakah Aloe Vera Gel Berkhasiat Untuk Penyakit Kencing Manis?

Bismillah. Aloe!

Satu kajian baru menunjukkan bahawa Aloe Vera mempunyai tindak-balas antidiabetic.

Aloe Vera jika diambil secara konsisten setiap hari — boleh membantu mengurangkan paras gula dalam darah.

Penyakit Diabetes

Penyelidik Amerika mendedahkan 9 kajian yang mengkaji khasiat Aloe Vera untuk pesakit diabetes jenis 2 dalam Journal of Alternative and Complementary Medicine.

Menurut data kajian, amalan meminum jus Aloe Vera asli boleh membantu mengurangkan paras glukosa dalam darah (46.6 mg/dl), disamping menurunkan paras HbA1c (1.05%), atau glycated hemoglobin, yang menunjukkan purata paras gula selama 3 bulan sebelumnya.

Meminum jus Aloe Vera secara tetap mampu merangsang pengeluaran insulin, yang sangat diperlukan oleh pesakit kencing manis.

Penyelidik mendapati pesakit diabetis dengan paras gula 200mg/dl akan paling mendapat kebaikan daripada khasiat Aloe Vera.

Penyakit diabetes berlaku apabila paras gula semasa berpuasa adalah sama atau lebih besar dari 130 mg/dl, atau jika ia meningkat kepada 200 mg/dl atau lebih selepas satu hingga 2 jam selepas makan.

Forever Living Malaysia
PERHATIAN: Produk ini boleh didapati dari Pengedar Forever Forever Living Products yang sah, atau anda boleh JADI AHLI untuk dapat diskaun 15% - 35%! Daftar ahli hanya RM105 (RM90 + RM15 pos) & dapat FREE 1x Aloe Vera Gel.
Hubungi Cikros 6016-888 6740 untuk maklumat menjadi ahli.

DISCLAIMER:

1) Blog KhasiatAloeVera.com adalah milik Cikros, seorang Independent FBO Forever Living (pengedar/ahli) dan BUKAN WEB RASMI Forever Living Products. Web rasmi Forever Living Products Malaysia ialah di Forever.net.my.

2) Pernyataan dalam laman web ini adalah pendapat penulis, berdasarkan pengalaman peribadi menggunakan Aloe Vera, pengalaman orang lain dan hasil pembacaaan dari buku, majalah dan sumber internet.

3) Produk yang dibincangkan tidak bermaksud untuk mendiagnos, merawat atau menyembuhkan penyakit2 tertentu. Ia juga tidak bertujuan untuk menggantikan ubat yang disyorkan oleh doktor anda. Anda disarankan berbincang dengan doktor jika mengalami apa2 masalah kesihatan atau sebelum memutuskan untuk mengambil supplemen dari Aloe Vera dan lain2.

4) Segala maklumat produk dalam blog ini dipaparkan untuk pengetahuan umum dan panduan semua ahli Team Cikros Forever.

Forever Living Malaysia
BUSINESS PARTNER DIPERLUKAN SEGERA!
Forever Living Products Malaysia - Singapore - Brunei


Modal mula hanya RM105 sahaja. Tak perlu maintain belian bulanan. Kelas ilmu produk dan training bisnes. Video live training bagi yang jauh. TIADA ALASAN untuk berjaya di Forever. Nama anda akan disenarai sebagai business partner Team Cikros Forever di laman web KhasiatAloeVera.com dan dapat pelbagai BENEFITS yang best.