Salur Darah tersumbat?

L-Arginine hasilkan Asid Nitrik

Nitrik Oksida dan vasodilatasi

Forever ARGI Plus ™ megandungi L-Arginine – salah satu daripada 20 asid amino yang paling terkenal dan merupakan komponen kedua terbesar (yang pertama adalah air) dan penting kerana menyokong banyak fungsi penting dalam badan kita: tekanan darah, kardiovaskular, fungsi imun, pertumbuhan otot, penguatan tulang dan tisu, fungsi seksual lelaki, metabolisme lemak dan glukosa, pengeluaran hormon anti-penuaan … dan banyak lagi!

Sebenarnya, saintis menyebutnya sebagai ‘molekul ajaib’.

Pada tahun 1998, tiga saintis Amerika (Robert Farchgott, Louis Ignarro dan Ferid Murad) telah menerima Hadiah Nobel atas penemuan mereka bahawa nitrik oksida adalah molekul utama dalam sistem kardiovaskular yang membantu menjaga saluran darah tetap sihat dan mengatur tekanan darah.

Apakah kaitannya Nitrik Oksida dan L-Arginine?

Nitrik oksida, juga disebut nitrogen oksida atau nitrogen monoksida, dihasilkan oleh hampir setiap sel tubuh manusia. Dua asid amino, L-arginine dan L-citrulline, meningkatkan pengeluaran oksida nitrat di dalam badan. 

nitric oxide as a signaling molecule in the cardiovascular system”.

https://www.nobelprize.org/prizes/medicine/1998/summary/

Kita semua sangat beruntung kerana Forever Living telah menjadikan L-Arginine sebagai makanan tambahan yang sedang hangat diperkatakan oleh semua orang kerana khasiat dan kebaikannya.

Forever Living menyediakan 5 gram L-Arginine dalam setiap hidangan, serta menggabungkan Vitamin dan Antioksidan untuk membantu menjaga kesihatan badan kita dan kekal bertenaga.

5 gram L-Arginine yang digabungkan dengan Vitamin dan Antioksidan dalam setiap hidangan, dapat membantu menjaga kesihatan badan untuk kekal bertenaga

Dengan mengambil L-Arginine ini, badan kita akan menukarnya menjadi nitrik oksida. Ia dianggap sebagai salah satu molekul yang paling penting untuk kesihatan saluran darah kita. Nitrik oksida memainkan peranan yang sangat penting dalam vasodilatasi – pembukaan atau pelebaran saluran darah yang dihasilkan dari kelonggaran dinding otot pembuluh darah.

Nitrik oksida memainkan peranan yang sangat penting dalam vasodilatasi – pembukaan atau pelebaran saluran darah..

Nitrik oksida membantu melonggarkan saluran darah kita sehingga boleh terbuka lebar dan membenarkan darah mengalir dengan lebih lancar. Aliran darah yang lebih lancar ini menyokong tahap tekanan darah yang sihat dan kesihatan kardiovaskular secara keseluruhan.

L-Arginine menyokong tubuh kita dalam membuat kreatin, protein yang sangat penting. Kreatin sangat diperlukan untuk atlet dan penyokong gaya hidup sihat untuk meningkatkan kekuatan fizikal, mempercepat pertumbuhan otot pada masa-masa, membantu membakar lemak, mengekalkan jisim otot, dan mengekalkan vitalitas yang baik.

Dengan mencampurkan suplemen hebat ini bersama Aloe Drink kegemaran anda atau air mineral, ia adalah cara yang sempurna untuk menyokong seluruh badan anda dalam memenuhi tuntutan gaya hidup bertenaga anda.

L-Arginine juga terbukti dapat meningkatkan fungsi imun. Kerana L-Arginine adalah komponen kolagen dan membantu membina sel-sel tulang dan tendon baru, baik untuk pengukuhan tisu sendi dan penghubung.

Oleh kerana L-Arginine terdapat dalam kepekatan tinggi pada kulit dan tisu penghubung, ia juga dapat membantu memperbaiki tisu yang rosak.

Argi-menyediakan 5 gram L-Arginine setiap hidangan ditambah vitamin sinergis untuk memberikan badan anda rangsangan yang diperlukan untuk terus bertenaga sepanjang hari.

L-Arginine menyokong tubuh kita dalam membuat kreatin, protein yang sangat penting dan juga merupakan komponen kolagen ..

❤️KEAJAIBAN MOLEKUL ARGI+❤️

Ciri-ciri berguna:

💪Pengurangan keradangan
💪Mengurangkan risiko arteriosklerosis dan serangan jantung
💪Pemulihan saluran darah
💪Mengatasi Kegagalan Jantung Congestive (CHF) dan Penyakit Jantung Koronari
💪Mengurangkan tekanan darah tinggi
💪Meningkatkan prestasi sukan
💪Meningkatkan imuniti
💪Mengurangkan sakit otot (terutamanya kesakitan pada kaki yang disebabkan oleh arteri tersumbat)
💪Fungsi buah pinggang yang lebih baik
💪Meningkatkan kesihatan mental
💪Kawalan demensia
💪Rawatan mati pucuk, disfungsi erektil (ED) dan ketidaksuburan lelaki
💪Pencegahan sejuk