Vitamin Tambahan Semulajadi | Apakah Multivitamin & Kenapa Perlu Makan Multivitamin?

Bismillah. Aloe!

Multivitamin atau lebih mudah disebut sebagai Multi adalah gabungan beberapa jenis vitamin penting yang diambil bagi memenuhi sebarang ketidakcukupan vitamin daripada pemakanan anda.

Kehidupan yang sentiasa sibuk dan penuh dengan tekanan boleh membuatkan kadang2 anda TERLUPA untuk mengamalkan pemakanan yang sihat.

Pemakanan yang sihat adalah salah satu daripada 3 aspek gaya hidup sihat yang boleh membantu anda mendapatkan tenaga dan kesihatan berpanjangan.

Khasiat Aloe Vera

Anda perlu sentiasa sihat untuk menjalani kehidupan ini!

Tetapi ramai yang tidak dapat untuk makan secara sihat kerana desakan hidup yang semakin mencabar. Malah ada yang lupa untuk makan 3 kali sehari kerana terlalu sibuk bekerja!

Disebabkan gaya hidup yang semakin mendesak, ramai yang tidak mampu untuk:

  • makan diet seimbang yang kaya dengan buah-buahan, sayur-sayuran dan bijian penuh
  • makan makanan yang berasaskan tumbuhan secukupnya untuk kesihatan yang lebih baik
  • mengurangkan pengambilan makanan berlemak dan bergula

Kenapa Anda Perlu Ambil Multivitamin?

Jika anda tidak boleh atau tidak makan secara sihat bagi mendapatkan vitamin, mineral, serat dan nutrien-nutrien lain daripada makanan yang seimbang, maka anda perlu makan vitamin dan mineral tambahan.

Khasiat Aloe Vera Vitamin Semulajadi

Terdapat banyak pilihan multivitamin di pasaran dan anda perlu berhati2 kerana kebanyakan multivitamin adalah sintetik iaitu tidak semulajadi. Sebaiknya anda ambil sumber multivitamin yang asli seperti Aloe Vera Gel.

Aloe Vera Gel mengandungi 200 sebatian fitonutrien, 12 vitamin, 20 mineral dan 18 asid amino — satu sumber yang lengkap dengan segala nutrisi yang anda perlukan dalam satu botol. Tak perlu lagi telan pil vitamin dan mineral yang berlainan. 3 sudu Aloe Vera Gel Forever Living 2 kali sehari sudah mencukupi untuk kesihatan anda.

Khasiat Aloe Vera Vitamin Semulajadi

Pada tahun 2002, satu laporan dalam jurnal perubatan yang terkemuka, JAMA (Journal of the American Medical Association) mengesyorkan bahawa semua orang dewasa mengambil Multivitamin SETIAP HARI sebagai satu cara untuk memastikan pengambilan vitamin dan mineral penting yang secukupnya*.

* Clinical Applications: Vitamins for Chronic Disease Prevention, Robert H. Fletcher, MD, Msc, Kathleen M. Fairfield, MD, DrPH JAMA (Journal of the American Medical Association) 2002; 287: 3127-3129

Forever Living Malaysia
INFO PRODUK? KEAHLIAN? PERTANYAAN?
HUBUNGI AZLINA +6019-7200 630


BOLEH JUGA ISI CONTACT FORM =>KLIK SINI