Khasiat Aloe Vera | 10 Sebab Utama Untuk Minum Aloe Vera Gel Forever Living

Bismillah. Aloe!

Aloe Vera Gel Forever Living memang terbukti banyak khasiat untuk kesihatan dan kecantikan. Berikut ada 10 sebab utama untuk anda minum dan amalkan Aloe Vera Gel Forever Living setiap hari.

Khasiat Aloe Vera

1.  Membina Badan

Aloe Vera Gel mengandungi 20 jenis asid amino, termasuk 7 asid amino PERLU yang tidak boleh dihasilkan oleh badan. Asid amino adalah blok binaan bagi membina sel-sel badan.

2.  Sifat Pemulihan

Aloe Vera Gel mengandungi 12 unsur semulajadi yang dapat membantu memulihkan luka akibat calar-calar, luka-luka kecil, luka terbakar dan lain-lain.

3.  Kesihatan dan Kebersihan Gigi

Aloe Vera Gel menggalakkan gusi dan mulut yang sihat. Satu kajian pada 2008 yang diterbitkan dalam Journal Applied Oral Science mendapati bahawa aloe vera adalah LEBIH BERKESAN daripada 2 jenama ubat gigi yang utama. Menggabungkan penggunaan Forever Bright Toothgel dengan pengambilan Aloe Vera Gel berpotensi menyokong kesihatan dan kebersihan mulut dan gigi anda.

4.  Mempercepatkan Penyembuhan dan Pembaikpulihan

Aloe Vera Gel meningkatkan fungsi fibroblas iaitu sel yang membantu pembentukan KOLAGEN dan ia juga menolong melegakan kelecuran, luka-luka dan calar-calar kecil serta kegatalan kulit.

Khasiat Aloe Vera Forever Living

5.  Pembaikpulihan Elastin & Kolagen

Aloe Vera Gel dapat menokok bekalan bahan-bahan binaan untuk menghasil dan mengekalkan kulit yang sihat.

6.  Mengekalkan Berat Badan Yang Sihat & Meningkatkan Tahap Tenaga

Aloe Vera Gel secara semulajadi dapat menggalakkan pembersihan sistem penghadaman kita. Seterusnya meningkatkan tahap tenaga serta membantu mengekalkan BERAT BADAN yang IDEAL.

7.  Menyokong & Menggalakkan Fungsi Sistem Ketahanan Badan

Kandungan unsur-unsur perangsang dalam Aloe Vera Gel dapat membantu menggalakkan fungsi sistem pertahanan badan kita.

8.  Sistem Penghadaman Yang Semulajadi

Aloe Vera Gel mempunyai keupayaan membersih secara semulajadi yang membantu pergerakan usus dan meningkatkan penyerapan protein serta nutrien lain.

9.  Membekalkan Mineral Surih

Ia mengandungi 20 mineral semulajadi yang diperlukan untuk fungsi sel termasuk kromium, magnesium, mangan, kuprum dan zink.

10.  Membekalkan vitamin Semulajadi

Ia mengandungi vitamin yang diperlukan dalam diet harian kita termasuk vitamin B12, asid folik, niasin, B6, B2, B1, C, E dan A.

Forever Living Malaysia
INFO PRODUK? KEAHLIAN? PERTANYAAN?
HUBUNGI AZLINA +6019-7200 630


BOLEH JUGA ISI CONTACT FORM =>KLIK SINI