Khasiat Aloe Vera | 10 Sebab Utama Untuk Minum Aloe Vera Gel Forever Living

Bismillah. Aloe!

Aloe Vera Gel Forever Living memang terbukti banyak khasiat untuk kesihatan dan kecantikan. Berikut ada 10 sebab utama untuk anda minum dan amalkan Aloe Vera Gel Forever Living setiap hari.

Khasiat Aloe Vera

1.  Membina Badan

Aloe Vera Gel mengandungi 20 jenis asid amino, termasuk 7 asid amino PERLU yang tidak boleh dihasilkan oleh badan. Asid amino adalah blok binaan bagi membina sel-sel badan.

2.  Sifat Pemulihan

Aloe Vera Gel mengandungi 12 unsur semulajadi yang dapat membantu memulihkan luka akibat calar-calar, luka-luka kecil, luka terbakar dan lain-lain.

3.  Kesihatan dan Kebersihan Gigi

Aloe Vera Gel menggalakkan gusi dan mulut yang sihat. Satu kajian pada 2008 yang diterbitkan dalam Journal Applied Oral Science mendapati bahawa aloe vera adalah LEBIH BERKESAN daripada 2 jenama ubat gigi yang utama. Menggabungkan penggunaan Forever Bright Toothgel dengan pengambilan Aloe Vera Gel berpotensi menyokong kesihatan dan kebersihan mulut dan gigi anda.

4.  Mempercepatkan Penyembuhan dan Pembaikpulihan

Aloe Vera Gel meningkatkan fungsi fibroblas iaitu sel yang membantu pembentukan KOLAGEN dan ia juga menolong melegakan kelecuran, luka-luka dan calar-calar kecil serta kegatalan kulit.

Khasiat Aloe Vera Forever Living

5.  Pembaikpulihan Elastin & Kolagen

Aloe Vera Gel dapat menokok bekalan bahan-bahan binaan untuk menghasil dan mengekalkan kulit yang sihat.

6.  Mengekalkan Berat Badan Yang Sihat & Meningkatkan Tahap Tenaga

Aloe Vera Gel secara semulajadi dapat menggalakkan pembersihan sistem penghadaman kita. Seterusnya meningkatkan tahap tenaga serta membantu mengekalkan BERAT BADAN yang IDEAL.

7.  Menyokong & Menggalakkan Fungsi Sistem Ketahanan Badan

Kandungan unsur-unsur perangsang dalam Aloe Vera Gel dapat membantu menggalakkan fungsi sistem pertahanan badan kita.

8.  Sistem Penghadaman Yang Semulajadi

Aloe Vera Gel mempunyai keupayaan membersih secara semulajadi yang membantu pergerakan usus dan meningkatkan penyerapan protein serta nutrien lain.

9.  Membekalkan Mineral Surih

Ia mengandungi 20 mineral semulajadi yang diperlukan untuk fungsi sel termasuk kromium, magnesium, mangan, kuprum dan zink.

10.  Membekalkan vitamin Semulajadi

Ia mengandungi vitamin yang diperlukan dalam diet harian kita termasuk vitamin B12, asid folik, niasin, B6, B2, B1, C, E dan A.

Forever Living Malaysia
PERHATIAN: Produk ini boleh didapati dari Pengedar Forever Forever Living Products yang sah, atau anda boleh JADI AHLI untuk dapat diskaun 15% - 35%! Daftar ahli hanya RM105 (RM90 + RM15 pos) & dapat FREE 1x Aloe Vera Gel.
Hubungi Cikros 6016-888 6740 untuk maklumat menjadi ahli.

DISCLAIMER:

1) Blog KhasiatAloeVera.com adalah milik Cikros, seorang Independent FBO Forever Living (pengedar/ahli) dan BUKAN WEB RASMI Forever Living Products. Web rasmi Forever Living Products Malaysia ialah di Forever.net.my.

2) Pernyataan dalam laman web ini adalah pendapat penulis, berdasarkan pengalaman peribadi menggunakan Aloe Vera, pengalaman orang lain dan hasil pembacaaan dari buku, majalah dan sumber internet.

3) Produk yang dibincangkan tidak bermaksud untuk mendiagnos, merawat atau menyembuhkan penyakit2 tertentu. Ia juga tidak bertujuan untuk menggantikan ubat yang disyorkan oleh doktor anda. Anda disarankan berbincang dengan doktor jika mengalami apa2 masalah kesihatan atau sebelum memutuskan untuk mengambil supplemen dari Aloe Vera dan lain2.

4) Segala maklumat produk dalam blog ini dipaparkan untuk pengetahuan umum dan panduan semua ahli Team Cikros Forever.

Forever Living Malaysia
BUSINESS PARTNER DIPERLUKAN SEGERA!
Forever Living Products Malaysia - Singapore - Brunei


Modal mula hanya RM105 sahaja. Tak perlu maintain belian bulanan. Kelas ilmu produk dan training bisnes. Video live training bagi yang jauh. TIADA ALASAN untuk berjaya di Forever. Nama anda akan disenarai sebagai business partner Team Cikros Forever di laman web KhasiatAloeVera.com dan dapat pelbagai BENEFITS yang best.