Khasiat Bee Propolis | Forever Bee Propolis – Air Liur Lebah Antibiotik Semulajadi Terbaik!

Bismillah. Aloe!

Bee Propolis adalah resin @ damar melekit berwarna coklat kemerahan yang dikutip oleh lebah madu daripada tunas pokok yang bercampur dengan lilin lebah, debunga dan air liur lebah.  Lebah menggunakan Bee Propolis untuk menutupi lubang @ simen pada sarang mereka.

Fungsi Bee Propolis pada sarang lebah adalah untuk menghapuskan bakteria dan virus serta melindungi koloni lebah dari sebarang jangkitan. Bee Propolis adalah antibiotik semulajadi dan dapat membunuh kuman serta menjadikan bahagian dalam sarang lebah dan persekitarannya disterilkan @dinyah-kuman secara semulajadi.

Khasiat Bee Propolis - Bee Propolis Forever Living

Khasiat Bee Propolis @ Air Liur Lebah

Kegunaan Bee Propolis untuk kesihatan manusia telah diketahui sejak lebih 5,000 tahun lalu. Bangsa Syria dan Greek telah menggunakan Bee Propolis untuk mengekalkan kesihatan tubuh badan mereka.

Bee Propolis asli mengandungi 34 jenis flavonoid, 15 jenis terpenes, lebih 20 jenis asid organic, 8 jenis enzim, 10 jenis kumpulan ester dan aldehid, 18 jenis asid amino, 20 jenis zat galian, pelbagai jenis vitamin, polisakarida dan lain-lain.

Kandungan bioflavonoid Bee Propolis asli juga sangat tinggi. Terdapat lebih daripada 50 jenis flavonoid telah ditemui dalam Bee Propolis!

Bioflavonoid adalah nutrien yang boleh membantu meningkatkan keberkesanan vitamin dan juga membantu meningkatkan penyerapan khasiat dari makanan dan supplemen dalam salur darah.

Tahukah anda? Kandungan bioflavonoid Bee Propolis asli adalah 5 kali ganda lebih banyak daripada yang terdapat dalam buahan sitrus.

5 Khasiat Bee Propolis Untuk Anda

Melawan Jangkitan

Bee Propolis asli kaya dengan bioflavonoid yang merangsang badan untuk melawan jangkitan. Bee Propolis juga adalah antitoksin kerana dapat membersihkan sel-sel daripada pelbagai radikal bebas dan bahan yang tercemar bersifat racun bagi tubuh.

Meningkatkan Sistem Imun Semuladi

Bee Propolis asli membantu untuk merangsang badan menghasilkan interferon untuk menguatkan sistem imun secara semulajadi.

Anti-Keradangan

Bee Propolis asli membantu mengurangkan masalah keradangan seperti bengkak, kemerahan, kesakitan dan ketidakselesaan. Bee Propolis juga bertindak sebagai aspirin semulajadi untuk membantu  masalah radang lain seperti radang sendi, ekzema atau proriasis.

Melegakan Alahan

Alergi atau alahan adalah tindak balas imun yang disebabkan oleh sumber-sumber seperti debu, makanan, bahan kimia dan sebagainya. Kajian telah menunjukkan bahawa propolis lebah boleh membantu menghalang tindakbalas alahan daripada berlaku.

Jangkitan Saluran Kencing

Bee Propolis asli boleh membantu mengawal jangkitan tanpa menjejaskan sistem imun. Pengambilan antibiotik biasa boleh melemahkan sistem imun badan. Bee Propolis boleh diambil sebagai antibiotik semulajadi lembut yang membunuh kuman dengan meneutralkan jangkitan kuman — tanpa kesan kepada sistem imun badan.

Khasiat Bee Propolis - Bee Propolis Forever Living

Kebaikan Forever Bee Propolis

Tidak seperti produk Bee Propolis lain di pasaran, Bee Propolis Forever Living dikumpul oleh lebah madu dari lebih 1,000 jenis tumbuhan gurun di sekitar gurun Sonoran, Arizona. Forever Bee Propolis juga mendapat pengiktirafan Kosher sebab dihasilkan melalui standard yang ketat bagi menjamin kualiti dan potency.

 • Khasiat Bee Propolis asli dalam bentuk tablet mudah di makan & di bawa ke mana sahaja
 • Bee Propolis Forever Living diperkaya dengan Royal Jelly & Madu Asli
 • Forever Bee Propolis ditambah badam untuk memudahkannya dicerna oleh badan
 • Bee Propolis asli adalah antibiotik semulajadi tanpa kesan sampingan kepada sistem imun

Kelebihan Forever Bee Propolis

 • Pensijilan Halal IFANCA diiktiraf JAKIM — boleh amalkan tanpa was-was
 • Mempunyai kelulusan Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM)
 • Khasiat Bee Propolis asli yang kaya vitamin, mineral dan asid amino penting
 • Bee Propolis Forever Living yang dikumpul dari kawasan gurun Sonoran yang kering dan bebas pencemaran dengan mukabumi yang tinggi — persekitaran yang sangat ideal untuk lebah menghasilkan madu, royal jelly, bee pollen & bee propolis bermutu tinggi
 • Bee Propolis asli yang mudah dicerna dan diserap khasiatnya oleh badan
 • Penternakan lebah sendiri — ladang ternak lebah Forever Living adalah terbesar di dunia
 • Khasiat Bee Propolis yang bersifat anti-bakteria, anti-kulat dan anti-keradangan
 • Harga Bee Propolis murah dan lebih jimat dengan menjadi ahli — diskaun 15% – 48%!

Kandungan Bahan Forever Bee Propolis — 60 tablet

Bahan Utama

Bee Propolis asli (serbuk) 500mg per tablet

Bahan Tambahan

Madu asli, protein soya, royal jelly, badam (almond)

Cara Pengambilan Forever Bee Propolis

Hisap / kemam / kunyah 1 tablet 2 kali sehari

Nota — Kenapa Bee Propolis perlu di hisap/kemam/kunyah? Komposisi Bee Propolis = pollen/debunga, resins & balsams, lilin lebah & fatty acis, volatile essential oil dan lain2 elemen seperti vitamin, mineral dan enzim.  Sesetengah bahan dalam Bee Propolis akan diuraikan oleh air liur sementara ada bahan lain yang hanya boleh diuraikan oleh lemak atau alkohol.

Sebab itu disarankan kunyah Bee Propolis dengan KACANG supaya bahan “fat soluble” dalam Bee Propolis boleh diuraikan untuk khasiatnya diserap oleh badan.

Forever Bee Propolis mengandungi soya dan kacang badam (almond) bagi memastikan khasiatnya mudah diuraikan semasa dimakan.

Khasiat Bee Propolis - Bee Propolis Forever Living

Forever Living Malaysia
INFO PRODUK? KEAHLIAN? PERTANYAAN?
HUBUNGI AZLINA +6019-7200 630


BOLEH JUGA ISI CONTACT FORM =>KLIK SINI