Sijil Pengiktirafan Forever | Produk Minuman & Nutrisi Forever Living Adalah Disahkan Halal, Kosher, Bebas Gluten & Vegan Friendly

Khasiat Aloe Vera Forever Living Products Malaysia

Bismillah. Aloe!

Salah satu sebab saya pilih untuk buat bisnes Forever Living ialah kerana Forever Living mempunyai ladang Aloe Vera terbesar di dunia dan diluluskan oleh International Aloe Science Council (IASC). Halal dan Kosher pulak tu. Tak ada produk Aloe Vera lain yang ada sijil Halal dan Kosher pada masa yang sama tau.

Forever Living Products FLP Malaysia

Forever Living Products FLP Malaysia

International Aloe Science Council

International Aloe Science Council (IASC) ditubuhkan pada tahun 1981 untuk melindungi industri Aloe Vera daripada persaingan tidak sihat dan peraturan yang tidak perlu. Industri Aloe Vera mesti mematuhi kod etika yang ketat demi untuk mendapat status IASC.

Forever Living Products FLP Malaysia

Forever Living Products adalah syarikat pertama yang mendapat pengiktirafan IASC dan kekal IASC sehingga sekarang.

Gluten-Free

Gluten adalah protein yang didapati dalam bijirin gandum, rai dan barli dan biasanya ditambah ke dalam makanan untuk mengekalkan bentuk disebabkan sifatnya yang melekat seperti gam.

Forever Living Products FLP Malaysia

Tapi ramai pengguna yang tidak boleh makan makanan ada gluten kerana alami alahan yang teruk. Sebab itu banyak produk Forever Living mempunyai pengiktirafan bebas gluten.

Vegetarian/Vegan-Friendly

Banyak produk Forever Living adalah bebas haiwan dan sesuai dimakan dan diminum oleh pengamal makanan vegetarian.

Forever Living Products FLP Malaysia

Kosher

Kosher merujuk kepada kebersihan, ketulenan dan pengawalan kualiti. Ia adalah proses menghasilkan minuman dan makanan yang mematuhi syarat ketat undang-undang agama Yahudi.

Forever Living Products FLP Malaysia

Pengiktirafan Kosher hanya diberikan kepada produk yang mematuhi prosedur teknikal seperti yang dinyatakan dalam kitab Taurat. Memang sangat susah untuk mendapat kelulusan Kosher dan Forever Living Products adalah salah satu syarikat yang mempunyai pengiktirafan Kosher.

Leaping Bunny

Forever Living Products menentang segala kezaliman terhadap haiwan dan penggunaan haiwan dalam ujikaji produk.

Forever Living Products FLP Malaysia

Kami diiktiraf oleh Leaping Bunny, satu badan yang mengiktiraf bahawa produk kosmetik, penjagaan diri dan kegunaan rumah adalah bebas dari ujikaji menggunakan haiwan.

Halal

Sejak tahun 1982, Islamic Food and Nutrition Council of America (IFANCA) telah membantu pengguna Islam dengan maklumat makanan Halal. Produk minuman, makanan dan nutrisi Forever Living disahkan Halal oleh IFANCA iaitu salah satu badan Halal luar negara yang diktiraf JAKIM.

Simbol IFANCA berbenuk bulan sabit M mengesahkan produk tersebut adalah Halal, kualiti terbaik dan melalui proses pengilangan yang ketat demi memastikan hak pengguna Islam mendapat makanan Halal terjamin.

Forever Living Malaysia
INFO PRODUK? KEAHLIAN? PERTANYAAN?
HUBUNGI AZLINA +6019-7200 630


BOLEH JUGA ISI CONTACT FORM =>KLIK SINI