APAKAH HIPERTIROID DAN SIMPTOMNYA

“Saya baru didiagnosis penyakit hipertiroid. Apakah hipertiroid dan simptomnya? Apa yang boleh saya buat?”

Hipertiroid adalah keadaan di mana kelenjar tiroid yang aktif menyebabkan penghasilan hormon tiroid yang tinggi dan seterusnya menyebabkan fungsi metabolik badan bertambah. Penyakit hipertiroid dlsebabkan oleh Penyakit Grave’s, keradangan pada kelenjar tiroid, pendedahan lama terhadap radiasi dan pengambilan iodin yang berlebihan.

Kebanyakan pesakit hipertiroid mengaJami kebengkakan pada kelenjar tiroid (goiter) yang biasanya membesar dan sakit. Simptom hipertiroid (disebabkan metabolisme badan meningkat) termasuklah peningkatan denyutan jantung dan tekanan darah, denyutan jantung abnormal, sering berpeluh, jari tangan menggeletar, mudah marah dan gelisah, insomnia, berat badan menurun walaupun selera makan bertambah dan mata terjojol.

Ikhtiar yang boleh dilakukan

Dapatkan nasihat dan rawatan doktor. Pada masa yang sama, produk berikut boleh membantu: Forever Aloe Berry Nectar boleh membantu mengawalatur hormon badan dan mempunyai ciri-ciri anti-keradangan. Forever Royal Jelly pula boleh membantu mengimbangkan perubahan hormon dan mengawalatur sistem saraf. Pomesteen Power boleh membantu mengurangkan kerosakan akibat radikal bebas (kadar metabolik badan yang tinggi meningkatkan penghasilan radikal bebas dalam badan).

*Disclaimer

  • Dapatkan nasihat doktor anda sebelum menggunakan produk jika anda hamil, sedang menyusu, atau mempunyai maslah kesihatan
  • Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit
Disclaimer : Saya bukan pakar perubatan atau penasihat pemakanan, saya adalah Pengedar Sah Forever Living. Nutrisi produk yang disarankan adalah supplemen atau makanan kesihatan dan BUKAN UBAT, justeru ianya tidak membawa kepada nasihat perubatan. Ia tidak bertujuan untuk menggantikan ubat yang disyorkan oleh doktor. Dengan mengambil makanan tambahan, ianya boleh membantu mengisi jurang pemakanan dalam memenuhi keperluan nutrisi makanan kita dan mengekalkan kesihatan badan.
Forever Living Malaysia
INFO PRODUK? KEAHLIAN? PERTANYAAN?
HUBUNGI AZLINA +6019-7200 630


BOLEH JUGA ISI CONTACT FORM =>KLIK SINI