RAHSIA PENJAGAAN KULIT DARI DALAM

Kulit – Kecantikan Dalaman dan juga Luaran

Kulit kita adalah organ penyahtoksikan terbesar, di mana toksin dikeluarkan melalui kelenjar peluh. Jadi, apabila penyahtoksikan kulit tidak kompeten dengan sistem badan yang lain, toksin boleh menyebabkan jerawat dan ruam

Kulit adalah salah satu penunjuk kesihatan kita. Kedutan, kulit kering atau berminyak, jerawat dan keradangan adalah tanda-tanda kesihatan usus yang lemah disebabkan oleh tabiat pemakanan yang tidak sihat dan tidak mengambil makanan yang berkhasiat untuk kesihatan kulit.

Berikut adalah masalah kulit yang umum:

  • Jerawat – disebabkan oleh kelenjar minyak terlalu aktif. Minyak berlebihan menyebabkan pori melekit dan bakteria terperangkap di dalamnya. Faktor lain yang menyumbang kepada akne adalah hormon yang tidak seimbang, tekanan, kekurangan tidur, diet tidak seimbang dan pengumpulan toksin di dalam badan.
  • Kedutan – disebabkan oleh faktor penuaan dan pendedahan terhadap pencemaran persekitaran dan sinaran ultraungu
  • Bintik hitam / ‘blackhead’- terjadi apabila minyak bergabung dengan pigmen kulit dan menyebabkan pori tersumbat.

Untuk mengatasi masalah kulit, ramai orang menggunakan produk komestik topikal termasuklah losyen, sabun, skrub, toner dan krim. Akan tetapi, merawat masalah kulit dengan produk kecantikan hanyalah merupakan sebahagian kecil dalam menyelesaikan punca masalah kulit. Masalah sebenar adalah berpunca dari nutrisi yang kurang sihat dan pendedahan terhadap toksin dalam produk makanan serta persekitaran.

Menyuburkan kulit, menjadikannya sihat dan muda adalah sangat penting. Berikut adalah cara-cara yang mudah untuk menjadikan kulit sihat dan berseri.

  • Minum sekurang-kurangnya 2.5 liter air sehari
  • Makan makanan yang sihat
  • Bersenam
  • Tidur secukupnya
  • Melepaskan tekanan
Sumber Google

Produk Forever yang boleh membantu:

Forever Artic-Sea

Kulit yang kering, radang atau sering kali mempunyai bintik hitam atau bintik putih boleh mendapat manfaat daripada suplemen asid lemak yang penting, khasnya omega-3. Asid lemak boleh membantu dalam penyembuhan kulit, mengekalkan kelembapan dan keanjalan kulit.

Forever Absorbent-C

Vitamin C adalah sejenis vitamin antioksidan kuat yang boleh membantu mengurangkan kerosakan radikat bebas kesan daripada pendedahan terhadap cahaya matahari atau pencemaran. Radikal bebas boleh menyebabkan struktur kolagen dan elastin lemah menyebabkan terjadinya kedut dan gejala-gejala penuaan. Vitamin C juga boleh membantu menggalakkan penghasilan kolagen.

Forever Royal Jelly

Tekanan dan hormon tidak seimbang boleh menyebabkan jerawat. Royal Jelly mengandungi fitohormon yang boleh membantu mengawalatur hormon tubuh dan kulit anda untuk menjadi lebih baik.

Aloe Vera Gel

Aloe Vera mengandungi saponin, yang boleh membantu membersihkan usus kecil , sementara serat boleh membantu melncarkan pergerakan usus besar dan pembuangan najis. Kulit anda akan menjadi lebih baik dan berseri apabila proses penyahtoksikan berjalan dengan lancar.

Forever Active HA*

Apabila usia kita semakin tua, kebolehan kulit untuk menghasilkan asid hialuronik (HA) berkurang dan ini menyebabkan kulit menjadi lebih kering, nipis dan kemunculan garis-garis halus dan kedut. Forever Active HA boleh membantu kulit unutk mengekalkan kelembapan dan meningkatkan kelembapan sel kulit. Justeru, kulit akan kelihatan tebih licin dan anjal.

Forever Lite Ultra with Aminotein

Asid amino adalah blok binaan bagi membina badan dan kulit yang sihat. Forever Lite Ultra with Aminotein membekalkan asid amino yang dipertukan oleh badan untuk membantu dalam menghasilkan kolagen. Dengan tabiat yang mudah dan bantuan produk Forever, kulit yang sihat adalah sesuatu perkara yang mudah untuk dicapai.

Disclaimer : Saya bukan pakar perubatan atau penasihat pemakanan, saya adalah Pengedar Sah Forever Living. Nutrisi produk yang disarankan adalah supplemen atau makanan kesihatan dan BUKAN UBAT, justeru ianya tidak membawa kepada nasihat perubatan. Ia tidak bertujuan untuk menggantikan ubat yang disyorkan oleh doktor. Dengan mengambil makanan tambahan, ianya boleh membantu mengisi jurang pemakanan dalam memenuhi keperluan nutrisi makanan kita dan mengekalkan kesihatan badan.
Forever Living Malaysia
INFO PRODUK? KEAHLIAN? PERTANYAAN?
HUBUNGI AZLINA +6019-7200 630


BOLEH JUGA ISI CONTACT FORM =>KLIK SINI