PUTUS HAID? APA PERSEDIAAN ANDA.

Apa itu putus haid? Adakah putus haid meningkatkan risiko masalah kesihatan?

Putus haid adalah perkara semula jadi dalam kehidupan seorang wanita di mana tubuh berhenti menghasilkan sel telur, hormon estrogen dan progeterone yang berkurangan. Haid menjadi kurang teratur dan akhirnya berhenti. Putus haid berlaku antara usia 48 hingga 55 tahun.

Gejala-gejala putus haid termasuk panas pada bahagian muka, berpeluh pada waktu malam, haid tidak teratur, penuaan kulit dan perubahan emosi, kebimbangan, cepat marah, kehilangan daya tumpuan dan lain-lain. Kekurangan paras estrogen boleh mempercepatkan kehilangan kemampatan tulang dan boleh menyebabkan osteoporosis sekiranya serius dan meningkatkan tahap LDL (kolestrol tidak baik) serta risiko jangkitan saluran kencing.

Sumber Google

Cadangan suplemen

Aloe Berry Nectar

Mengandungi kranberi, bantuan semulajadi yang terkenal bagi jangkitan saluran kencing dan juga dapat membantu mengimbangkan prubahan hormon dalam badan. Ia mengandungi Aloe Vera yang distabilkan 100% dan membantu mengangkut nutrien kranberi ke dalam sel tubuh.

Forever Royal Jelly

Produk kegemaran dalam kalangan wanita. Ia membantu menjaga kesihatan kulit dan mengimbangkan sistem hormon. Ia adalah produk semulajadi tanpa bahan pegawet, pewarna dan perasa tiruan.

Forever Artic-Sea

Mengandungi Omega-3 dan Omega -9 yang boleh membantu mengurangkan kolestrol “tidak baik” dan memelihara kesihatan jantung dan saluran darah.

Didapati di Singapura sahaja

Forever Nature-Min*

Ia membekalkan 11 jenis mineral termasuk Kalsium, Magnesium, dan Fosforus yang penting untuk menguatkan tulang.

Didapati di Singapura sahaja

Disclaimer : Saya bukan pakar perubatan atau penasihat pemakanan, saya adalah Pengedar Sah Forever Living. Nutrisi produk yang disarankan adalah supplemen atau makanan kesihatan dan BUKAN UBAT, justeru ianya tidak membawa kepada nasihat perubatan. Ia tidak bertujuan untuk menggantikan ubat yang disyorkan oleh doktor. Dengan mengambil makanan tambahan, ianya boleh membantu mengisi jurang pemakanan dalam memenuhi keperluan nutrisi makanan kita dan mengekalkan kesihatan badan.
Forever Living Malaysia
INFO PRODUK? KEAHLIAN? PERTANYAAN?
HUBUNGI AZLINA +6019-7200 630


BOLEH JUGA ISI CONTACT FORM =>KLIK SINI