ADUH! SAKITNYA DI SITU. SENGASARANYA SAKIT GOUT

Gout adalah satu jenis atritis yang berlaku apabila terdapat asid urik berlebihan dalam darah dan menyebabkan keradangan sendi. Ini menyebabkan kebengkakan, kemerahan, kekakuan dan kesakitan pada sendi. Kebanyakkan orang pada mulanya mendapati gout pada sendi ibu jari kaki. Pergelangan kaki, tumit, lutut, pergelangan tangan, jari dan siku juga boleh terganggu. Mengawal pengambilan makanan yang kaya dengan purina (dimetabolismekan kepada asid urik di dalam badan) adalah penting dalam mengurangkan berlakunya sakit gout.

Sumber Google

Elakkan makanan yang tinggi purinaKurangkan makanan yang sederhana tinggi purina
Makanan laut seperti ketam, udang dan kerangCendawan, bayam dan asparagus
Daging merah seperti daging lembu dan kambingKacang tanah dan kekacang
Organ dagingCiku dan epal kastard
Sup tulangProduk kacang soya seperti tauhu dan minuman soya

Selain daripada jadual di atas, amatlah penting untuk minum air kosong sekurang-kurangnya 2.5 liter sehari untuk membuang asid urik melalui kencing. Seterusnya, elakkan minum alkohol kerana ia akan mengakibatkan pengumpulan asid urik pada sendi. Akhir sekali, kekalkan berat badan yang sihat dengan bersenam pada setiap hari.

Sumber Google

Produk berikut boleh melegakan sakit gout:

Forever Aloe Berry Nectar

  • Aloe Berry Nectar mengandungi semua Vitamin, Mineral, Asid Amino dan Enzim yang terdapat dalam Aloe Vera Gel, ditambah dengan manfaat buah kranberi dan epal.
  • Ekstrak kranberi kaya dengan Proantosianidin yang boleh membantu unutk menggalakkan aliran air kencing yang lancar, sekaligus mempercepatkan perkumuhan asid urik daripada badan.

Forever Artic-Sea*

  • Menggabungkan minyak ikan dengan minyak zaitun untuk menyediakan Omega-3 dan Omega-9, berguna untuk keseimbangan kolestrol yang sihat.
  • Kaya dengan Omega-3 dan Omega-9 yang mempunyai anti-keradangan, bermanfaat unutk mengurangkan kesakitan
  • Ditambah dengan Vitami E yang bertindak sebagai antioksidan untuk mengekalkan kesegaran minyak dalam kapsul

Didapati di Singapura sahaja

Forever Royal Jelly

  • Berpunca dari gurun besar Sonoran di Arizona; rumah kepada beribu-ribu jenis bunga yang bebas daripada pencemaran
  • Produk semulajadi tanpa pengawet dan pewarna atau perisa tiruan
  • Kaya dengan Vitamin B kompleks terutamanya Vitamin B5 yang boleh membantu dalam mengurangkan pengumpulan asid asid urik pada sendi

Penafian

  • Dapatkan nasihat doktor anda sebelum menggunakan produk jika anda hamil, sedang menyusu atau mempunyai masalah kesihatan
  • Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit
Disclaimer : Saya bukan pakar perubatan atau penasihat pemakanan, saya adalah Pengedar Sah Forever Living. Nutrisi produk yang disarankan adalah supplemen atau makanan kesihatan dan BUKAN UBAT, justeru ianya tidak membawa kepada nasihat perubatan. Ia tidak bertujuan untuk menggantikan ubat yang disyorkan oleh doktor. Dengan mengambil makanan tambahan, ianya boleh membantu mengisi jurang pemakanan dalam memenuhi keperluan nutrisi makanan kita dan mengekalkan kesihatan badan.

Forever Living Malaysia
INFO PRODUK? KEAHLIAN? PERTANYAAN?
HUBUNGI AZLINA +6019-7200 630


BOLEH JUGA ISI CONTACT FORM =>KLIK SINI