HADIAHKAN NILAI KESIHATAN BUAT IBU AYAH YANG KITA SAYANGI

Tiga Kekurangan Zat Makanan Yang Utama Dalam Kalangan Warga Tua

Pemakanan seimbang amat penting untuk mengekalkan badan dan minda yang sihat dalam kalangan warga tua. Warga tua mungkin mengalami kekurangan nutrisi akibat kehilangan selera makan dan pencernaan yang kurang baik. Berikut adalah tiga masalah kekurangan pemakanan yang biasa di kalangan warga tua.

 1. Kekurangan Protein

Protein adalah blok pembinaan sel-sel badan. la adalah penting untuk membaiki tisu badan, pengecutan otot dan menghasilkan molekul biologi seperti antibodi, hormon dan enzim. Kekurangan protein dalam pemakanan menyebabkan sistem imun dan otot menjadi lemah serta penyembuhan Iuka yang lambat.

Cadangan Suplemen

Forever Lite Ultra with Aminotein

 • Suplemen protein yang juga kaya dengan pelbagai Vitamin dan Mineral; amat baik sebagai sarapan yang sihat untuk sekeluarga
 • Mengandungi Aminotein, campuran enzim yang khusus untuk mencerna Protein untuk pencernaan serta penyerapan Asid Amino secara optimum
 1. Kekurangan Vitamin dan Mineral

Warga tua berisiko tinggi untuk mengalami kekurangan zat seperti Kalsium, Zink, Vitamin D dan Vitamin B12.

Cadangan Suplemen

Forever Bee Pollen

 • Mengandungi pelbagai sebatian pemakanan termasuk Vitamin B, 22 jenis Asid Amino, Magnesium, Zat Besi, Zink, Mangan, Kuprum dan pelbagai Enzim
 • 100% debunga lebah tulen, tidak mengandungi bahan pengawet, pewarna atau perisa tiruan.

Forever B12 Plus*

 • Mengandungi kedua-dua Vitamin B12 dan Asid Folik dalam formula pelepasan masa yang perlahan untuk memastikan penyerapan yang baik dalam tubuh. (Nota: Kekurangan Vitamin B12 dan Asid Folik boleh menyebabkan gejala kemurungan)
 • Vitamin B12 dan Asid Folik diperlukan untuk memproses metabolik dan penghasilan sel darah merah

Forever Calcium*

 • Mengandungi Kalsium Sitrat yang digabungkan dengan vitamin D dan Magnesium unutk membantu penyerapan Kalsium dalam badan.
 • Kalsium bukan sahaja membantu untuk mengekalkan tulang dan gigi yang sihat tetapi juga diperlukan untuk jantung, otot dan saraf untuk berfungsi dengan normal

*Didapati di Singapura sahaja

 1. Kekurangan Serat

Kebanyakan warga tua mengalami sembelit akibat kekurangan Serat. Serat adalah penting untuk kesihatan usus dan pengurusan tahap glukosa serta kolesterol dalam darah. Selain itu, makanan yang tinggi serat mungkin dapat membantu untuk mengurangkan risiko penyakit jantung, kencing manis dan tekanan darah tinggi dalam kalangan warga tua.

Cadangan Suplemen

Aloe Vera Gel

 • Formula berpaten: Gel Aloe Vera yang distabilkan 100% dan kaya dengan nutrien
 • Kaya dengan Serat dan tidak larut air. Ia boleh membantu melegakan sembelit dan membantu mengawalatur tahap kolesterol serta glukosa darah yang sihat.

Kekurangan zat-zat berikut dalam jangka masa yang lama akan mengakibatkan:

Kalsium – Tulang dan gigi menjadi lemah, kekejangan otot dan kaki

Zink – Sistem imun yang lemah, penyembuhan luka yang lambat, mudah dijangkiti penyakit kulit

Vitamin B12 – Keletihan, kemurungan, kekurangan sel darah marah, masalah tidur dan mood yang kurang baik

Vitamin D – Penyerapan kalsium yang lemah

Disclaimer : Saya bukan pakar perubatan atau penasihat pemakanan, saya adalah Pengedar Sah Forever Living. Nutrisi produk yang disarankan adalah supplemen atau makanan kesihatan dan BUKAN UBAT, justeru ianya tidak membawa kepada nasihat perubatan. Ia tidak bertujuan untuk menggantikan ubat yang disyorkan oleh doktor. Dengan mengambil makanan tambahan, ianya boleh membantu mengisi jurang pemakanan dalam memenuhi keperluan nutrisi makanan kita dan mengekalkan kesihatan badan.
Forever Living Malaysia
INFO PRODUK? KEAHLIAN? PERTANYAAN?
HUBUNGI AZLINA +6019-7200 630


BOLEH JUGA ISI CONTACT FORM =>KLIK SINI