SAYA SEORANG VEGETERIAN

Sumber Google

“Saya bimbang diet saya tidak dapat membekalkan zat yang mencukupi. Apakah suplemen nutrisi yang harus saya ambil?”

Diet vegetarian sekiranya tidak dirancang dengan baik, boleh menyebabkan kekurangan beberapa nutrien penting seperti vitamin B12, kalsium, protein, zink dan besi. Untuk memenuhi keperluan nutrisi setiap hari, anda harus mengambil pelbagai jenis makanan seperti buah-buahan, sayur-sayuran berdaun hijau, kekacang, biji-bijian, cendawan dan rumpai laut.

Anda juga digalakkan untuk meningkatkan penyerapan zat besi dan mengambil makanan yang kaya dengan vitamin C bersama makanan harian anda. Contohnya meminum segelas jus buah-buahan, memakan sayur serta buah yang segar. Untuk protein dan kalsium, cubalah mengambil dua hidangan produk tenusu atau susu soya sehari.

CADANGAN SUPLEMEN

Forever B12 Plus mengandungi vitamin B12 dan asid folik yang amat diperlukan. Ini kerana vegetarian mengelakkan sumber terbaik vitaminn B12 daripada daging dan produk haiwan.

* Didapati di Singapura sahaja

Forever Lite Ultra with Aminotein bukan sahaja membekalkan protein berkualiti tinggi yang mudah dicernakan malah membekalkan vitamin dan mineral yang penting untuk menyokong kesihatan dan keseluruhan.

Aloe Vera Gel boleh bertindak sebagai multi-suplemen, kerana kedua-duanya kaya dengan vitamin, mineral, asid amino dan enzim.

Forever Bee Pollen boleh bertindak sebagai multi-suplemen, kerana kedua-duanya kaya dengan vitamin, mineral, asid amino dan enzim.

Disclaimer : Saya bukan pakar perubatan atau penasihat pemakanan, saya adalah Pengedar Sah Forever Living. Nutrisi produk yang disarankan adalah supplemen atau makanan kesihatan dan BUKAN UBAT, justeru ianya tidak membawa kepada nasihat perubatan. Ia tidak bertujuan untuk menggantikan ubat yang disyorkan oleh doktor. Dengan mengambil makanan tambahan, ianya boleh membantu mengisi jurang pemakanan dalam memenuhi keperluan nutrisi makanan kita dan mengekalkan kesihatan badan.
Forever Living Malaysia
INFO PRODUK? KEAHLIAN? PERTANYAAN?
HUBUNGI AZLINA +6019-7200 630


BOLEH JUGA ISI CONTACT FORM =>KLIK SINI