SELAMAT TINGGAL TEKANAN.

Sumber Google

Tekanan adalah neutral sehingga ia menimpa seseorang. Strategi pengurusan tekanan yang efektif melibatkan pelbagai aspek. Satu komponen yang perlu dilihat adalah diet dan suplemen. Diet yang sihat boleh membantu mengatasi impak tekanan dengan menguatkan sistem imun dan memastikan tahap tekanan darah yang sihat.

PEMAKANAN UNTUK MENGURANGKAN TAHAP TEKANAN

Sumber Google

KABOHIDRAT KOMPLEKS

la adalah baik untuk memakan karbohidrat kompleks, yang dicernakan lebih pertahan. lni akan membekalkan anda tahap serotonin yang stabil (hormon rasa baik) dan tahap gula darah. Pilihan yang baik termasuklah bijirin sarapan gandum dan oat.

BUAH BERI

Semua beri, termasuklah strawberi, raspberi, dan beri biru kaya dengan vitamin C. Kajian menunjukkan bahawa vitamin C boleh mengekang tahap hormon tekanan (kortisol) sambil menguatkan sistem imun badan. Satu kajian Jerman di Psychopharmacology mendapati bahawa vitamin C boleh membantu mengurangkan tekanan dan mengembalikan tekanan darah dan kortisol ke paras normal selepas keadaan tertekan.

Suplemen: Forever Absorbent-C adalah diikat matrik dengan oat untuk kesan pelepasan masa dan juga penyerapan maksimum.

Suplemen: Forever Pomesteen Power adalah minuman berantioksidan yang diperbuat dari buah-buahan berantioksidan tinggi seperti Buah Delima, Manggis, Pear, Beri Hitam, Beri Biru dan Ekstrak Biji Anggur.

IKAN BERLEMAK

Untuk mengurangkan tekanan, makanlah ikan berlemak, Asid lemak Omega-3, didapati dalam ikan seperti salmon dan tuna, boleh mengelakkan kenaikan paras hormon tekanan secara mendadak dan boleh membantu melindungi daripada penyakit jantung, gangguan mood dan PMS.

Suplemen: Forever Artic-Sea adalah suplemen baik yang mengandungi Omega-3 dari ikan berlemak dan Omega-9 dari minyak zaitun.

JELI RAJA

Satu sumber baik vitamin B5 yang diperlukan untuk menghasilkan hormon melatonin yang mengawalatur kitaran tidur dan menggalakkan rasa relaks. Kehadiran inositol membantu mengawal atur hormon adrenalin dan juga endorfin dalam badan yang juga membantu mengurangkan tahap tekanan.

Suplemen: Forever Royal Jelly kaya dengan Vitamin 8 Kompleks, Asetilkolina dan Inositol yang membantu mengawa/atur sistemsaraf.

Disclaimer : Saya bukan pakar perubatan atau penasihat pemakanan, saya adalah Pengedar Sah Forever Living. Nutrisi produk yang disarankan adalah supplemen atau makanan kesihatan dan BUKAN UBAT, justeru ianya tidak membawa kepada nasihat perubatan. Ia tidak bertujuan untuk menggantikan ubat yang disyorkan oleh doktor. Dengan mengambil makanan tambahan, ianya boleh membantu mengisi jurang pemakanan dalam memenuhi keperluan nutrisi makanan kita dan mengekalkan kesihatan badan.
Forever Living Malaysia
INFO PRODUK? KEAHLIAN? PERTANYAAN?
HUBUNGI AZLINA +6019-7200 630


BOLEH JUGA ISI CONTACT FORM =>KLIK SINI