KEPENTINGAN SENAMAN

Memenuhi keperluan rejim senaman anda

Pengambilan makanan seimbang boleh membantu anda memenuhi keperluan kalori harian untuk melaksanakan aktiviti harian termasuklah bersenam.

Apabila ia berkaitan dengan amalan pemakanan untuk mencapai prestasi senaman anda, ia bukanlah semudah anda memilih untuk makan sayur berbanding nasi lemak.

Setiap individu perlu mengambil makanan yang bersesuaian mengikut waktu bagi mengoptimumkan tahap kesihatan diri.

Jika dilakukan dengan betul, bersenam adalah sebahagian daripada penyelesaian kebanyakan masalah kesihatan. Bersenam memberi banyak manfaat, antaranya:

  • Mengurangkan tekanan
  • Meningkatkan metabolisme
  • Menggalakkan tidur yang lebih baik
  • Menggalakkan kehidupan seksual yang lebih bagus

Ketika bersenam, kadar denyutan jantung meningkat untuk mengepam lebih banyak darah ke seluruh badan demi keperluan oksigen dan nutrien. Lebih tinggi intensiti senaman anda, lebih tinggi tekanan jantung anda. Selagi tidak melepasi kapasiti jantung, ini adalah cara yang baik untuk membina kapasiti jantung anda.

Memakan makanan yang mempunyai nutrisi sihat seperti karbohidrat, protein, lemak, vitamin dan mineral adalah sangat penting. Selain daripada memakan makanan yang berkualiti tinggi, menambah nutrien yang sesuai dan mencukupi juga dapat memberikan kesan yang baik.

Saranan Suplemen

  1. Forever Lite Ultra with Aminotein

Protein adalah penting untuk membaik pulih sel-sel badan dan membina semula otot, tulang, ligamen dan tendon. Forever Lite Ultra with Aminolein adalah disyorkan kerana kandungan proteinnya yang berkualiti tinggi dalam bentuk 18 jenis asid amino (termasuk 8 asid amino yang tidak dapat dihasilkan oleh badan secara sendirinya) dan vitamin serta mineral.

  1. Forever Bee Pollen

Untuk mengekalkan tenaga dan stamina pada tahap yang tinggi, Forever Bee Pollen telah terbukti membantu ramai orang. la adalah makanan tambahan semulajadi yang mengandungi vitamin B kompleks untuk meningkatkan metabolisme, tenaga dalam sel, vitamin, mineral, asid amino, enzim dan ko-enzim. Secara semulajadinya, ia mengandungi zink yang boleh membantu dalam penyembuhan sel-sel.

  1. Forever Pomesteen Power

Senaman yang intensif juga menghasilkan radikal bebas sebagai kesan sampingan. Radikal bebas selalu dikaitkan dengan penyebab pelbagai masalah kesihatan. Diet yang kaya dengan antioksidan amatlah disarankan, khusus buat anda yang melakukan senaman secara intensif. Sebagai suplemen yang berkesan, minumlah Forever Pomesteen Power yang diperbuat daripada 7 jenis buah-buahan yang berada dalam senarai teratas nilai ORAC, yang diperolehi dari benua yang berlainan.

Tingkatkan

tahap tenaga anda

Pernahkan anda mendapati diri anda “letih dari segi mental” sepanjang hari? Susah untuk menumpukan perhatian? Berasa lesu pada waktu pagi untuk hari yang sibuk? la berlaku kepada kebanyakan daripada kita.

Adakah terdapat cara untuk membuat hari anda berjalan dengan lancar?

Sangat mudah jika anda mengetahui caranya

Saranan Suplemen

  1. Meningkatkan Kecerdasan Minda

Kita semua mempunyai hari di mana perkara yang mudah kelihatan susah dan kita memerlukan sokongan. Cubalah Forever GinChia yang mengandungi 2 jenis herba purba iaitu Golden Chia dari Barat dan Ginseng dari Timur. Satu kombinasi herba yang dapat memenuhi keperluan badan anda untuk menghadapi hari yang sibuk.

Ginseng digunakan untuk menyokong kesihatan keseluruhan badan yang terbukti untuk membantu seseorang mengatasi keletihan, tekanan dan meningkatkan tahap tenaga serta daya ketahanan badan. Kedua-dua herba ini digabungkan untuk membekalkan sumber berkhasiat untuk meningkatkan daya ketahanan serta ingatan.\

  1. Mengatasi Keletihan

Rasa letih dan lesu adalah perkara yang biasa. Statistik menunjukkan bahawa satu daripada lima orang mengalami keletihan. Keletihan adalah hasil daripada gaya hidup yang sibuk, kerja keras, dan tidak mempunyai masa untuk berehat

Forever Bee Pollen adalah suplemen multi-vitamin dan multi-mineral yang boleh membantu mengekalkan tahap tenaga dan mengatasi keletihan. Ia juga mengandungi debunga lebah yang terkenal sebagai “Penggalak Tenaga Semualajadi”. Debunga lebah mengandungi 22 jenis asid amino, 18 jenis enzim, 27 jenis mineral dan sekurang-kurangnya 16 jenis vitamin. Jadi tidak hairanlah ia dapat meningkatkan tahap tenaga anda.

Kami juga mengsyorkan Forever Active Boost (FAB)** sebagai penggalak tenaga segera yang anda perlukan sepanjang hari. Kandungan FAB seperti Guarana, Lidah Buaya dan campuran proprietari herba adaptogenik, dapat membekalkan anda tenaga yang segera

Siberian Ginseng, herba adaptogenik dikenali ramai dengan fungsinya untuk mengurangkan tekanan, keletihan dan meningkatkan prestasi serta menggalakkan sistem imun.

**Hanya didapati di Singapura sahaja

  1. Meningkatkan Prestasi

Kehilangan tumpuan dapat menyebabkan kegagalan sesuatu tugasan atau projek. Forever Arctic-Sea* adalah suplemen baik yang mengandungi asid lemak Omega-3 untuk menyokong kesihatan otak dengan EPA (asid lemak yang penting).

Forever Gingko Plus** mengandungi Gingko Biloba berserta herba tonik seperti Cendawan Reishi, Beri Schisandra dan “Cured Fo-Ti” untuk menggalakkan tumpuan dan fokus. Selain itu, Gingko Biloba mengandungi 2 jenis antioksidan; bioflavonoid dan terpemoid yang dapat mengurangkan kerosakan sel-sel otak disebabkan oleh radikal bebas.

*Hanya didapati di Malaysia sahaja

**Hanya didapati di Singapura sahaja

Disclaimer : Saya bukan pakar perubatan atau penasihat pemakanan, saya adalah Pengedar Sah Forever Living. Nutrisi produk yang disarankan adalah supplemen atau makanan kesihatan dan BUKAN UBAT, justeru ianya tidak membawa kepada nasihat perubatan. Ia tidak bertujuan untuk menggantikan ubat yang disyorkan oleh doktor. Dengan mengambil makanan tambahan, ianya boleh membantu mengisi jurang pemakanan dalam memenuhi keperluan nutrisi makanan kita dan mengekalkan kesihatan badan.
Forever Living Malaysia
INFO PRODUK? KEAHLIAN? PERTANYAAN?
HUBUNGI AZLINA +6019-7200 630


BOLEH JUGA ISI CONTACT FORM =>KLIK SINI